eshopmed link
   
     
Προϊόντα > Επιστημονικά Όργανα > Biopac


  • Έρευνα
  • Εκπαίδευση
  • Εφαρμογές
  • Νέα Προϊόντα
  • Βίντεο Λογισμικού AcqKnowledge
  • Πείραμα Φασματοσκοπίας fNIR

MP Σύστημα της Biopac για Έρευνα. Ισχυρά, Ευέλικτα, Ολοκληρωμένα Συστήματα για Κάθε Εργαστήριο

Σύστημα MP: Εξελιγμένες Λύσεις για Καταγραφή και Ανάλυση Βιολογικών Σημάτων

Το υλικό του συστήματος MP αποτελεί ένα ευέλικτο εργαλείο για τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές σας ανάγκες. Η τμηματική δομή του συστήματος και οι τρόποι σύνδεσης των υπομονάδων μεταξύ τους επιτρέπουν την συνεργασία με τους ενισχυτές και τους μετατροπείς της Biopac ή με οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό ήδη διαθέτετε. Ο τεράστιος κατάλογος εξαρτημάτων της Biopac που συνεχώς αυξάνεται, προσφέρει έτοιμες λύσεις που ταιριάζουν ακριβώς στις απαιτήσεις σας, χωρίς τον πονοκέφαλο πολύπλοκων και χρονοβόρων συνδέσεων.

Οι ενισχυτές συνδέονται και αποσυνδέονται πανεύκολα μεταξύ τους με ειδικές διεπαφές στις πλαϊνές τους επιφάνειες

Η κεντρική μονάδα MP συνοδεύεται με τα απαραίτητο υλικό, λογισμικό και εγχειρίδια που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια μπορείτε να προσθέτετε ενισχυτές, μετατροπείς και άλλα εξαρτήματα που χρειάζονται στην πρακτική σας. Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε τα έτοιμα Quick Start αρχεία για να ξεκινήσετε άμεσα το πείραμά σας.

Κάθε μονάδα MP προσφέρει υψηλή ανάλυση (16 bit), επιλεγόμενες ταχύτητες δειγματοληψίας για κάθε κανάλι ξεχωριστά αναλογικό ή υπολογιστικό, 16 αναλογικές εισόδους και δύο αναλογικές εξόδους, ψηφιακά κανάλια I/O (επιτρέπουν τον έλεγχο άλλου εξοπλισμού τεχνολογίας TTL) και 16 υπολογιστικά κανάλια. Επιπλέον, η συνολική ταχύτητα δειγματοληψίας είναι υψηλή (400kHz αθροιστικά), πρωτόκολλο σύνδεσης Ethernet και τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τα συστήματα MP μέσω του δικτύου σας.

Το λογισμικό AcqKnowledge που συνοδεύει κάθε κεντρική μονάδα MP είναι ένα ανεξάντλητων δυνατοτήτων και φιλικότατο στη χρήση πρόγραμμα που σας επιτρέπει στη στιγμή να δείτε, να μετρήσετε, να αναλύσετε και να μετασχηματίσετε τα δεδομένα σας. Ενσωματώστε πολύπλοκες συναρτήσεις, πρωτόκολλα διέγερσης και έτοιμα πακέτα ανάλυσης για κάθε τύπο σήματος χρησιμοποιώντας απλά αναδιπλούμενα μενού και καθοδηγούμενοι από μηνύματα βοήθειας. Δεν υπάρχει η ανάγκη να μάθετε μια καινούργια γλώσσα προγραμματισμού.

- Επιλογές Καταγραφής: μεταβλητές ταχύτητες δειγματοληψίας για κάθε κανάλι, λειτουργία παύσηςκαι σχεδιασμός κυματομορφής διέγερσης και σήματος ελέγχου
- Επιλογές Απεικόνισης: εξελιγμένη λειτουργία πλέγματος, πεδίο σημειώσεων, χρονικοί δείκτες καταγραφής με συνοδευτικό κείμενο, εργαλεία μετρήσεων
- Επιλογές Ανάλυσης: μέσος όρος σήματος, ρουτίνες ολοκλήρωσης σήματος πνοομετρίας, φιλτράρισμα, FFT, ιστόγραμμα, αυτόματη μείωση μεγέθους δεδομένων, ανάλυση βάσει περιγράμματος, εύρεση κορυφών, εύρεση χαρακτηριστικών περιοδικών σημάτων και δημιουργία μαθηματικών εξισώσεων
- Διαδραστικές επιλογές: εμφάνιση βοηθητικών μηνυμάτων στην οθόνη, επεξηγηματικά εγχειρίδια λειτουργίας με δυνατότητα αναζήτησης, εκτενής βοήθεια με αρχεία επεξήγησης εφαρμογών - τεχνικών θεμάτων, εργαλείο αναζήτησης σχετικών δημοσιεύσεων σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων

Το λογισμικό AcqKnowledge βγαίνει σε εκδόσεις για Windows και Mac.

Επικοινωνήστε μαζί μας και γνωρίστε τις καταπληκτικές λύσεις του κορυφαίου κατασκευαστή ψηφιακών συστημάτων συλλογής και ανάλυσης βιολογικών σημάτων παγκοσμίως.

Μια γεύση από τους χρήστες των συστημάτων Biopac στον Κόσμο και στην Ελλάδα.

Η εταιρία μας ΣΤ.ΤΣΙΜΠΟΣ είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του οίκου Biopac για Ελλάδα και Κύπρο και προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς και τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία να σας προτείνουμε τη βέλτιστη οικονομικοτεχνική λύση για τις εργαστηριακές σας ανάγκες. Επίσης αναλαμβάνουμε την υλοποίηση σύνθετων προγραμμάτων όπου απαιτούνται διεπιστημονικές συνεργασίες.

Το Σύστημα Αναφοράς στην Εκπαίδευση Βιολογικών Επιστημών

Εξυγχρονίστε τα Εργαστήρια σας και Κινηποιήστε τους Σπουδαστές σας

Το Biopac Student Lab είναι μια ολοκληρωμένη λύση που επιτρέπει τους σπουδαστές να καταγράψουν βιολογικά σήματα ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ, από ζώα ή μυϊκά παρασκευάσματα.

Πολλά περισσότερα από ένα σύστημα καταγραφής. Το Bopac Student Lab έρχεται μαζί με υλικό, λογισμικό και έτοιμες ασκήσεις - μαθήματα φυσιολογίας.
Οι δυνατότητες όμως δεν περιορίζονται εκεί. Το σύστημα επιτρέπει και την εκτέλεση ερευνητικών εφαρμογών.

Η Καλύτερη Εκπαιδευτική Λύση

Το Biopac Student Lab καινοτομεί στον τρόπο που οι φοιτητές μελετούν και σπουδάζουν τις επιστήμες ζωής αποφεύγοντας τις πολύπλοκες διαδικασίες προεργασίας για καταγραφή και ανάλυση βιοϊατρικών σημάτων ώστε να δίνεται η ευκαιρία στο σπουδαστή να εστιάσει και να κατανοήσει τις αρχές της επιστήμης που μελετά. Πολλά περισσότερα από ένα απλό σύστημα καταγραφής, το Biopac Student Lab είναι η ολοκληρωμένη λύση υλισμικού, λογισμικού, και βιβλιογραφίας που καθοδηγεί τους σπουδαστές μέσω μαθημάτων – πρωτοκόλλων όπου παρουσιάζονται οι βασικές φυσιολογικές αρχές. Το σύστημα είναι απόλυτα ασφαλές για καταγραφές σε ανθρώπους, ζώα, μυϊκά παρασκευάσματα. Τα μαθήματα καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μετρήσεων από μυϊκές συσπάσεις μέχρι καρδιακές λειτουργίες και χρόνους αντίδρασης.

Πως Λειτουργεί

Στο πρόγραμμα Biopac Student Lab υπάρχει προεγκατεστήμενη μια σειρά "ασκήσεων-μαθημάτων" που περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καταγραφή και καθοδηγούν με οδηγίες βήμα προς βήμα τους σπουδαστές κατά την εκτέλεσή τους. Αυτή η δομή μειώνει τον χρόνο εκτέλεσης κατά 90%, και την απαίτηση εξειδικευμένων γνώσεων χειρισμού του τεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται. Η απλουστευμένη οργάνωση της παρουσίασης των ασκήσεων με απλές, ευκρινείς επιλογές ενός κλικ δεν απαιτούν την εκμάθηση όπως σε ένα νέο λογισμικό πρόγραμμα.

Επιπλέον εκτός από τα πρωτόκολλα ασκήσεων, το Biopac Student Lab περιλαμβάνει και το ισχυρό PRO software. Το PRO software επιτρέπει τους σπουδαστές να διαμορφώσουν τα δικά τους πειράματα ή να πειραματιστούν σε νέες δυνατότητες καταγραφής και ανάλυσης σημάτων.

Οι σπουδαστές τοποθετούν τα ηλεκτρόδια και τους μορφοτροπείς στο σώμα τους βάσει των οδηγιών του προγράμματος. Το Εγχειρίδιο Εφαρμογών προσφέρει επίσης πλούσια εικονογράφηση για τον τρόπο τοποθέτησης. Τα ηλεκτρόδια έχουν σχεδιαστεί για εύκολη τοποθέτηση όπως και οι μετατροπείς που είναι ανθεκτικοί και εύκολοι στο χειρισμό.

Το Biopac Student Lab είναι πολύ εύχρηστο κατά την εκτέλεση των ασκήσεων. Για παράδειγμα αν συνδεθεί λάθος μετατροπέας εμφανίζεται μήνυμα στην οθόνη που παροτρύνει το χρήστη να τοποθετήσει το σωστό τύπο. Ή όταν χρειαστεί να επαναληφθεί ένα τμήμα της άσκησης οι σπουδαστές πρέπει απλώς να πιέσουν το πλήκτρο επανάληψης.

Οι σπουδαστές δε χρειάζεται να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους… το πρόγραμμα τα αποθηκεύει αυτόματα σε φακέλους που έχει ήδη δημιουργήσει ανάλογα με το όνομα του κάθε σπουδαστή. Για την ανάγνωση των δεδομένων χρειάζεται ένα απλό διπλό κλικ πάνω στο αρχείο καταγραφής.

Εσείς και οι φοιτητές σας θα λατρέψετε την ευκολία καταγραφής και ανάλυσης που προσφέρει το Biopac Student Lab. Κάθε μάθημα εμφανίζει στην οθόνη εργαλεία ανάλυσης των δεδομένων για άμεση εξαγωγή συμπερασμάτων. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μπορείτε να διακόψετε για να καθορίσετε παραμέτρους όπως: Peak to Peak, Maximum, Minimum, Slope, Standard Deviation, Frequency, BPM, Delta Time, Mean, Area and Integral.

Οι ασκήσεις που ενσωματώνουν τα συστήματα BSL δεν απαιτούν κανενός είδους προγραμματισμό. Δυνατότητα προγραμματισμού δίνεται στο PRO software όπου μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει τις προσωπικές του ασκήσεις. Επίσης δεν χρειάζεται προετοιμασία του εξοπλισμού. Οι ασκήσεις προσφέρουν στο χρήστη όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την καταγραφή των συγκεκριμένων φυσιολογικών παραμέτρων, είτε απαιτείται για παράδειγμα απεικόνιση X/Y ή είτε chart recorder. Το πρόγραμμα αναλαμβάνει όλα αυτά…

Οι ασκήσεις καθοδηγούν τους σπουδαστές στις βασικές αρχές. Για παράδειγμα, το μάθημα Ηλεκτροκαρδιογραφήματος περιλαμβάνει τα ακόλουθα: απαγωγή II , τρίγωνο του Einthoven, on-line υπολογισμό ρυθμών, και σύγκριση της συσχέτισης μεταξύ ρυθμού και ECG. Μέχρι την ολοκλήρωση της άσκησης ECG οι φοιτητές έχουν πειραματιστεί αναλυτικά πάνω στις διάφορες απαγωγές και τον τρόπο ανάλυσης δεδομένων ECG.

Οι χρήστες του Biopac Student Lab στον Κόσμο και την Ελλάδα.Κατηγορίες Εφαρμογών:

- Βιομηχανική
- Αιμοδυναμική Καρδιοαγγειακού Συστήματος
- Τηλεμετρικά Συστήματα
- ECG Καρδιολογία
- EEG Ηλεκτροεγκεφαλογραφία
- EGG Ηλεκτρογαστρογράφημα
- Καταγραφές Μικροηλεκτροδίων Ενδοκυτταρικά
- fNIR Functional Near Infrared Optical Brain Imaging
- Μετρήσεις Μικροπίεσης μέσω Οπτικού Σήματος
- Μυϊκή Δραστηριότητα - VMG Vibromyography
- ERS Προκλητά Δυναμικά
- Ψυχοφυσιολογία
- Καταγραφές σε Περιβάλλον MRI
- ICG Impedance Cardiography - Καρδιογραφία μέσω Μέτρησης Σύνθετης Αντίστασης
- Μελέτες Ύπνου
- Μη Επεμβατική Μέτρηση και Παρακολούθηση Πίεσης Αίματος
- Virtual Reality - Συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας
- In-vitro Φαρμακολογία
- Ροομετρία με χρήση Laser Doppler
- EOG Οφθαλμογραφία
- Πληθυσμογραφία
- Μελέτες Αναπνευστικού Συστήματος
- Εργοφυσιολογία
- EMG Ηλεκτρομυογραφία

Λογισμικό B-Alert Cognitive State Eπεξεργασία σημάτων EEG, μέσω θεωρίας πιθανοτήτων (συναρτήσεις PSD), για απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του υπολογιστή των επιπέδων διαφόρων νοητικών καταστάσεων όπως κόπωση, στρες, σύγχυση σε παραστατικά γραφήματα

B-ALERT X10
Νέο Ασύρματο Σύστημα 9-καναλιών EEG και ECG

- Πολύ εύκολη εφαρμογή, τοποθέτηση ακόμα και από όχι εξειδικευμένο προσωπικό
- Ασύρματη λειτουργία που ενισχύει την άνεση του ανθρώπου που το φοράει και επιτρέπει μελέτες χωρίς περιορισμό κινήσεων
- Υψηλή ποιότητα καταγραφόμενων σημάτων χωρίς θόρυβο λόγω ψηφιακής τεχνολογίας μετάδοσης δεδομένων με υψηλή ανοσία στο θόρυβο και ενσωματωμένο σύστημα απόρριψης θορύβου
- Ισχυρό και εύκολο στη χρήση λογισμικό AcqKnowledge που επιτρέπει την καταγραφή των σημάτων EEG, ECG, την επεξεργασία τους με πολλούς τρόπους και έτοιμους αλγορίθμους όπως για ECG: Detect and Classify Heartbeats, Locate ECG Complex Boundaries, Heart Rate Variability, RR intervals, Frequency Bands ή για EEG: Compute Approximate Entropy, Delta Power Analysis, Derive Alpha RMS, Derive EEG frequency bands, EEG frequency analysis, Remove EOG artifacts

Κατάλογος Προϊόντος
Δημοσιευμένες Εργασίες

 

ΝΕΟ! BioNomadix Ασύρματη Τεχνολογία Καταγραφής

Ισχυρές, Ασύρματες, Μικρού Μεγέθους και Βάρους, Μονάδες Ασύρματης Καταγραφής Βιολογικών Σημάτων

 

Η BIOPAC ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ BIONOMADIX ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΣΑΞΙΟ ΤΩΝ ΕΝΣΥΡΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ.

- Ψηφιακή τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης, ευρέως φάσματος με εξαιρετική ποιότητα σήματος, μεγάλη αντοχή στο θόρυβο και πολύ μεγάλες σηματοθορυβικές σχέσεις
- Μικρό μέγεθος και βάρος. Ούτε που το καταλαβαίνει αυτός που το φοράει
- Καλώδια μικτού μήκους λόγω τοποθέτησης πομπού - ενισχυτή πολύ κοντά στην περιοχή καταγραφής που δεν ενοχλούν κατά την καταγραφή και δεν δημιουργούν προσθετικό θόρυβο
- Ειδικά ελαστικά ρούχα με θέσεις τοποθέτησης μονάδων και οπές για τα καλώδια σε διάφορα σημεία του σώματος
- Υψηλές ταχύτητες δειγματοληψίας
- Ψηφιακή τεχνολογία που παρακολουθεί συνεχώς τη λήψη σήματος και αυτόματα προσαρμόζει τις παραμέτρους εκπομπής
- Κάθε μονάδα Bionomadix είναι κατασκευασμένη για συγκεκριμένο τύπο σήματος και αποτελείται από τη σταθερή μονάδα εκπομπής - λήψης και την ασύρματη μονάδα ενίσχυσης - εκπομπής - λήψης
- Επαναφορτιζόμενη μπαταρία L-ion διάρκειας λειτουργίας 72 ωρών μετά από πλήρη φόρτιση

Οι μονάδες Bionomadix είναι 2 καναλιών η κάθε μια και υπάρχουν στις εξής εκδόσεις:

EMG - EMG
ECG - ECG
EEG - EEG
EGG - EGG
EOG - EOG
RSP - RSP
SKT - SKT
Accelerometer - ACCL3
Gyro - Gyro
PPG and EDA - PPGED
RSP with ECG - RSPEC


VIBROMYOGRAPHY Νέα, Καινοτομία στην Μυογραφική Αξιολόγηση

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ειδικούς εξαιρετικά ευαίσθητους μικροηλεκτρομηχανικά επιταχυνσιόμετρα και εξελιγμένους αλγορίθμους ανάλυσης σήματος για την καταγραφή των μικροδονήσεων όταν υπάρχει μια μυϊκή σύσπαση. Η καταγραφή είναι μη επεμβατική και επιτρέπει τη μελέτη και αξιολόγηση των μυών.
Στο λογισμικό AcqKnowledge ενσωματώνονται έτοιμες ρουτίνες ανάλυσης απλοποιώντας τη διαδικασία επεξεργασίας των σημάτων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
- Αξιολόγηση και μελέτη μυϊκής λειτουργίας
- Αυξημένη επαναληψιμότητα καταγραφών στους ίδιους μύες και στον ίδιο άνθρωπο
- Πολύ εύκολη προετοιμασία καταγραφής
- Αυξημένη άνεση ανθρώπου υπό μελέτη
- Όχι χρήση ηλεκτροδίων
- Όχι προετοιμασία επιδερμίδας

Τα συστήματα VMG έρχονται με 2 και 4 κανάλια και μπορούν να επεκταθούν μέχρι 16 με κάθε μονάδα MP.

fNIR - Functional Near Infrared Brain Imaging

Το fNIR είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα λειτουργικής επεικόνισης του εγκεφάλου που περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα και τους αισθητήρες για συνεχή fNIR φασματοσκοπία καθώς και το λογισμικό AcqKnowledge. Το σύστημα προσφέρει 16 κανάλια καταγραφής μέσω 4 πηγών υπερύθρων και 10 ανιχνευτών.

Η τεχνική fNIR είναι μια απεικονιστική μέθοδος που καταγράφει τη δραστηριότητα των νευρώνων και τις αιμοδυναμικές αλλαγές στο μετωπιαίο λοβό. Κατά την καταγραφή ανιχνεύονται τα ποσοστά οξυγόνου και οι τιμές της οξυγονωμένης και αντιοξυγονωμένης αιμογλοβίνης σε πραγματικό χρόνο.

Τα πειράματα γνωστικής/γνωσιακής λειτουργίας είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Η τεχνική αυτή αναιρεί πολλά από τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού fMRI. Ο άνθρωπος κάθεται μπροστά σε ένα υπολογιστή όπου του παρουσιάζονται διάφορες διεγέρσης είτε καλείται να εκτελέσει πνευματικές εργασίες.

Σε συνδυασμό με τα συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας και τις καταγραφές άλλων βιολογικών σημάτων με τις μονάδες της Biopac μπορείτε να δημιουργήσετε σύνθετα πειραματικά πρωτόκολλα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε μια Περιγραφή των Συστημάτων fNIR.

Η Biopac ξεκλειδώνει τις λειτουργίες του υλικού και του λογισμικού σας και σας προσφέρει προϊόντα λογισμικού API για να ελέγχετε το υλικό της από άλλα προγράμματα, για αυτόματη προσπέλαση δεδομένων από αρχεία AcqKnowledge, για αποστολή δεδομένων μέσω δικτύου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Biopac αποτελεί τον πρωτοπόρο και σε ένα ακόμα τομέα. Στα ολοκληρωμένα συστήματα Εικονικού Περιβάλλοντος και Καταγραφής Φυσιολογικών Αντιδράσεων. Ο κατάλογος των προϊόντων και οι λύσεις είναι πάρα πολλές.

Φασματοσκοπία fNIR - JoVE άρθρο με βίντεο

Journal of Visualized Experiments (JoVE)

Χρήση MazeSuite και Λειτουργικής Κοντά στο Υπέρυθρο Φασματοσκοπίας για τη Μελέτη Προσανατολισμού στο Χώρο

Hasan Ayaz, Patricia A.Shewokis, Adrian Curtin, Meltem Izzetoglu, Kurtulus Izzetoglu, Banu Onaral
School of Biomedical Engineering, Science and Health Systems, Drexel University
College of Nursing and Health Professions, Drexel University

http://www.jove.com/video/3443/using-mazesuite-and-functional-near-infrared-spectroscopy-to-study-learning-in-spatial-navigation

Στο παραπάνω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τη δημοσίευση και να παρακολουθήσετε σε βίντεο το πείραμα που περιλαμβάνει τα στάδια της Εισαγωγής, των Βασικών Αρχών του fNIR, την Τοποθέτηση του Αισθητήρα, την Προετοιμασία Καταγραφής με το Λογισμικό COBI, την Επεξεργασία των Σημάτων fNIR, το Σχεδιασμό και την Εκτέλεση Πειραμάτων με το MazeSuite, τα Αντιπροσωπευτικά Αποτελέσματα και το Συμπέρασμα.