eshopmed link
   
     
Προϊόντα > Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση > Inversion

 
  • Θεραπεία Αναστροφής
  • Σύστημα DFM
  • Σύστημα DEX
  • Σύστημα Med Pro 1050
  • Βίντεο

Μείωση Πόνου - Μια Μη Επεμβατική Εναλλακτική Επιλογή της Εγχείρησης

Η θεραπεία αναστροφής αποτελεί μια μοναδική και δοκιμασμένη μέθοδο για την αντιμετώπιση του πόνου που σχετίζεται με την ισχιαλγία και της παθήσεις των δίσκων.

Επανατροφοδότηση των Δίσκων: Οι εκφυλισμένη δίσκοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν γιατί δεν έχουν άμεση αιματική τροφοδοσία. Η θεραπεία αναστροφής τους επιτρέπει να βρεθούν υπό διάταση και να τροφοδοτηθούν με θρεπτικά συστατικά που επιταγχύνουν τη διαδικασία θεραπείας τους.

Μειωση των πιέσεων στα νεύρα: Η αναστροφή έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αυξάνει την απόσταση μεταξύ των μεσοσπονδύλιων δίσκων και επομένως και το χώρο έκφυσης των νευρικών ριζών. Λιγότερη πίεση, λιγότερος πόνος.

Επαναευθυγράμμιση: Η σπονδυλική στήλη στηρίζεται από εκατοντάδες συνδέσμους και μύες που τη σταθεροποιούν και τη διατηρούν υπό τάση.

Όταν χάνεται η ευθυγράμμισή της λόγω κακής στάσης σώματος, καθιστικής ζωής ή στροφικών κινήσεων, αυτή η δομή χάνει της ευθυγράμμισή της και η πίεση παύει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη τη δομή. Συναντώνται μεγαλύτερες από το φυσιολογικό φορτίσεις σε συγκεκριμένα σημεία και από εδώ ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Ακόμα και σε ύπτια θέση, σε ένα φυσιολογικό άτομο η σπονδυλική στήλη διατήρει το 25% της πίεσης της όρθιας φόρτισης. Για την αποσυμπίεση χρειάζεται η εφαρμογή ελκτικής δύναμης τουλάχιστον το 60% του βάρους του σώματος που επιτυγχάνεται με αναστροφή 60 μοιρών. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται με φυσικό τρόπο η επαναευθυγράμμισή της.

Χαλάρωση Μυών: Η αναστροφή έστω και μέχρι 25% για λίγα λεπτά συμβάλει στη μυοχάλαση και τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της θεραπείας γιατί την επιτυχία της θεραπείας. Οι μύες χαλαρώνουν αυτόματα και έτσι επιτρέπουν να δεχθεί η σπονδυλική στήλη την επιθυμητή διάταση λόγω του βάρους.

Βελτίωση της Λειτουργικότητας των Αρθρώσεων

Ενδυνάμωση συνδέσμων: Η φυσική φόρτιση των συνδέσμων ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού.

Μείωση τριβών: Η αποσυμπίεση μειώνει τις τριβές εσωτερικά των αρθρώσεων αλλάζοντας τις δυνάμεις πίεσης και απορρόφησης και βοηθάει την παραγωγή αρθρικού υγρού που προστατεύει τον αρθρικό θύλακα.

Ευελίξια και αύξηση εύρους κίνησης: η αποκατεστημένη υγρασία των μαλακών ιστών βελτιώνει την ελαστικότητα των συνδέσμων.

DFM Σύστημα Ηλεκτρικής Ανάστροφης - Αποσυμπίεσης

Γνωρίστε την ευελιξία του DFM εκμεταλλεύοντας τις μεγάλες του δυνατότητες με μικρές απαιτήσεις σε χώρο. Το DFM είναι ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό εργαλείο για κάθε ιατρείο ή κλινική. Οι ασθενείς μπορούν να τοποθετηθούν σε ύπτια ή πρηνή θέση κατά τη διάρκεια της αναστροφής, επιτρέποντας τη θεραπεία από διαφορετικές γωνίες. Οι ρυθμίσεις του συστήματος αυξάνουν την άνεση του ασθενή και ο εύκολος έλεγχος της ηλεκτρικής αναστροφής επιτρέπει συνεδρίες με παρουσία ή όχι βοηθού.

Η τράπεζα έχει επικλινή επίπεδο για αποτελεσματική διάταση και αποσπώμενο τμήμα τοποθέτησης προσώπου για την πρηνή θέση.

Τα ρυθμιζόμενα μαξιλάρια γονάτων προσφέρουν κάμψη κάτω άκρων σε ύπτια θέση και στήριξη κάτω άκρων σε πρηνή.

Το επίμηκες σύστημα ασφάλισης ποδοκνημικών είναι πολύ εύκολα προσεγγίσιμο και εργονομικά σχεδιασμένο ώστε με μια απλή κίνηση να ασφαλίζει και να εξυπηρετεί ασθενείς με μειωμένη κινητικότητα. Προσφέρει απόλυτη ασφάλεια αφού η χειρολαβή κλειδώνει αυτόματα λόγω του βάρους της όταν αρχίζει η ανάκλιση.

Επιπλέον διαθέτει δευτερεύον σύστημα κλειδώματος ασφάλισης ποδοκνημικών κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας.

Ο κινητήρας είναι βαρέως τύπου και εξασφαλίζει ομαλή και ακριβή κίνηση αναστροφής. Εσωτερικά του ενσωματώνει σύστημα ασφάλισης σε οποιαδήποτε γωνία επιλέξει ο θεραπευτής.

DEX - Σύστημα Κάθετης Έλξης και Έκτασης

Μια εξέλιξη της γνωστής Ρωμαικής Καρέκλας, το DEX είναι εργονομικά σχεδιασμένο για να μειώνει το φορτίο στα κάτω άκρα, σε αντίθεση με έντονες και λιγότερο αποτελεσματικές ασκήσεις ανάρτησης. Με την οσφυϊκή μοίρα παράλληλη στο έδαφος, ο χρήστης βρίσκεται σε μια θέση ως προς τη βαρύτητα που μεγιστοποιεί τη μυϊκή απόδοση κατά τη διάρκεια ασκήσεων έκτασης ενώ την ίδια στιγμή αποφεύγεται η υπερέκταση.

Τα εργονομικά μαξιλάρια στήριξης τετρακεφάλων συγκρατούν το χρήστη σε μια θέση 90/90 που επιτρέπει την κάθετη έλξη λόγω βάρους, ευθυγραμμίζοντας τη σπονδυλική στήλη.

Ειδικές χειρολαβές επιτρέπουν την επιλογή άσκησης επιπλέον δύναμης.

Οι θέσεις στήριξης των ποδιών στις αρθρώσεις των γονάτων σταθεροποιούν τον ασθενή και το μεταβλητό τους μήκος εξυπηρετεί την άνεση και την εργονομία.

Υψηλή ποιότητα κατασκευής με αντοχή στο χρόνο και ειδική επικάλυψη για αποφυγή δημιουργίας επιφανειακών σημαδιών.

Med Pro 1050 Σύστημα Χειροκίνητης Αναστροφής - Αποσυμπίεσης

Δώστε λύση στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν με τη μέση σας, ακόμα και από την άνεση του σπιτιού σας.

Χαρακτηριστικά:
- Σχεδιασμός με ακρίβεια τοποθέτησης σημείου ισορροπίας που εξυπηρετεί την αναστροφή με εφαρμογή μικρής δύναμης και έλεγχο της κίνησης σε όλο το εύρος της
- Ειδικό σύστημα στήριξης ποδοκνημικών για άνεση και ασφάλεια
- Δυνατότητα προεπιλογής του εύρους αναστροφής
- Ποιοτικό κάλυμα τράπεζας και αφρώδες υλικό
- Μαξιλάρι στήριξης οσφυϊκής μοίρας
- Θέσεις τοποθέτησης πελμάτων
- Σύστημα ασφάλισης ποδοκνημικών με βραχίονα αυτόματης ασφάλισης λόγω βάρους και αυτόματο μηχανισμό κλειδώματος
- Στιβαρή κατασκευή αντοχής από ανοξείδωτο χάλυβα προδιαγραφών για ιατρικές εφαρμογές
- Μηχανισμοί ομαλής και αθόρυβης αναστροφής
- Ειδικές χειρολαβές
- Αναδιπλούμενη κατασκευή για εξοικονόμηση χώρου και μεταφορά

- Μέγιστο βάρος ασθενούς μέχρι 136 κιλά
- Εύρος ύψους ασθενούς 142-198cm
- Διαστάσεις σε λειτουργία 210x73x223cm
- Διαστάσεις για αποθήκευση-μεταφορά 162x73x154cm
- 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση
- Διαθέτει πιστοποίηση FDA και CE με διακριβωμένο έλεγχο ποιότητας για τουλάχιστον 30000 κύκλους αναστροφής, δείκτης ασφάλειας 400% του μέγιστου βάρους ασθενούς, σύστημα ασφάλισης για τουλάχιστον 30000 κύκλους αναστροφής με μέγιστη ταχύτητα